Web Analytics Made Easy - Statcounter

اشکان خورشیدی دومین داور فوتبال ایران بود که برای انتخاب برترین های قرن مقابل دوربین طرفداری قرار گرفت. پیش از این نیز بیژن حیدری در این پروژه شرکت کرد. اشکان خورشیدی هم تیم قرن را انتخاب کرد، هم خاطراتی از داوری اش برای چند نام حاضر در لیست گفت و هم برخی مشکلات داوری را بازگو کرد...

اشکان خورشیدی دومین داوری بود که در پروژه تیم منتخب و برترین های قرن شرکت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داور لیگ برتری فوتبال ایران گفت با مشورت پدرش که از فوتبالیست های سابق است این تیم را انتخاب کرده است. همچنین خورشیدی گفت با تحقیق و مطالعه برای تک تک پست ها به نتیجه نهایی رسیده است. اشکان خورشیدی، سید جلال حسینی را در تیم قرنش قرار داد و به همین بهانه از دیالوگ ها رد و بدل شده میان آن ها در مستطیل سبز پرسیدیم. یکی دیگر از بخش های شنیدنی این گفتگو، صحبت درباره مشکلات امروز داوری بود. این برنامه را تماشا می کنید. همچنین فرم نظرخواهی تکمیل شده اشکان خورشیدی در انتهای متن گفتگو قرار گرفته است:

سلام و درود خدمت مخاطبین رسانه طرفداری. با یکی دیگر از برنامه های تیم منتخب قرن در خدمتتان هستیم. کنار من آقای اشکان خورشیدی حضور دارند؛ داور فوتبال کشورمان.

آقای خورشیدی سلام. خیلی ممنون که مقابل دوربین طرفداری قرار گرفتید.

به نام خدا. عرض ادب و احترام دارم خدمت شما و سایت طرفداری. خیلی خوشحالم که اینجا حضور دارم. امیدوارم کنار یکدیگر روز خوبی داشته باشیم.

ممنون که اینجا حضور دارید. به انتخاب هایتان برای تیم منتخب فکر کرده اید؟

والله خیلی سخت بود. البته قبل از هرچیز توضیحی بدهم. به هر حال سن من جوری است که بازی و فوتبال خیلی از پیشکسوتان و نسل قبل از خودم را ندیده ام و به همین دلیل کار کمی سخت بود اما به هر حال سعی کرده ام با مطالعه، تحقیق و به خصوص مشورت با پدرم که از فوتبالیست های قدیمی بوده، بهترین تیم را انتخاب کنیم. البته این سلیقه ای است و فکر می کنم چیز خوبی از آب دربیاید.

پس تیم تان مشورتی بوده. از همین جا خدمت پدرتان نیز سلام عرض می کنیم. پس اگر موافق باشید سراغ تیم رفته و با پست دروازه بان شروع کنیم.

با تمام احترام برای آقای عابدزاده، من آقای ناصر حجازی را انتخاب می کنم.

به سراغ خط دفاعی رفته و با مدافعان وسط شروع کنیم.

انتخاب مدافعین وسط خیلی سخت بود. به هر حال مدافعینی داریم که اکنون لژیونر هستند و مدافعان خوبی نیز در لیگ خودمان داریم که خیلی خوب بوده اند. خیلی انتخاب سخت بود ولی بسیار سبک و سنگین کردیم. نفر اول که خودم خیلی روی آن فکر کردم، سید جلال حسینی بود با توجه به اینکه ایشان سال های سال است فوتبال بازی می کنند و یک تداوم خوب در فوتبالشان داشتند و در یک سطح بودند و همیشه دیده اید در صعود بوده اند. الان هم در این سن و سال یک الگو و انگیزه برای جوانان هستند. از نظر تعداد بازی های ملی و مهم تر از همه تعداد قهرمانی هایشان در لیگ برتر، همیشه صلابت داشته اند و بنابراین نام ایشان را در تیم منتخب می نویسم.

اینجا می خواهم یک سوالی بپرسم. هواداران وقتی سید جلال را به عنوان کاپیتان در زمین می بینند، متوجه هستند که او خیلی با داور صحبت می کند. خاطره ای از این صحبت ها است؟

سید جلال کاپیتان تیم پرسپولیس است و خیلی صحبت می کند اما سید بازیکنی نیست که اعتراضاتش طوری باشد از کلمات بد و بی احترامی استفاده کند. نسبت به تصمیمات معترض است ولی کاملا محترمانه. ما هم جایی که نیاز بود به ایشان اخطار داده ایم، جایی که نیاز هم بوده، با صحبت به آرامش دعوتش کرده ایم.

از جملاتی که سید جلال گفته، چیزی خاطرتان است؟

آقا چی گرفتی یا مثلا خطا نبود. یادم است یک صحنه ای پیش آمد. الان اگر بگویم هواداران پرسپولیس عصبی می شوند. یک صحنه منجر به خطا شد که بازیکن پرسپولیس کارت زرد گرفت. سید جلال هم پشت بند او اعتراض کرد که او نیز اخطار گرفت. یکی دیگر هم آمد، آن هم اخطار گرفت. این صحنه ها در فوتبال پیش می آید.

زوج سید جلال حسینی چه کسی است؟

انتخاب خیلی سخت بود. در این زمینه با پدرم مشورت کردم. از او خواستم که کاندیدایی معرفی کنند تا ببینیم کسی بهتر یا هم تراز او می تواند باشد تا در نهایت به اکبر کارگرجم رسیدیم. بازی ایشان را ندیده ام اما با خصوصیاتی که از پدرم گفتند که دفاع محکمی بوده و به سختی دریبل می خورد، به هر حال ایشان را انتخاب کردم.

اتفاقا ایشان هفته پیش در این پروژه شرکت کردند. به سراغ مدافع راست تیم برویم.

پستی است که بازیکنان خیلی خوبی از نسل قدیم و جدید داشته ایم. آقایان جاسمیان، آشتیانی و جلوتر می آییم آقایان زرینچه و مهدوی کیا. با تمام احترامی که برای تمامی این دوستان قائلم، من مهدی مهدوی کیا را با توجه به سال های بسیار خوب حضورش در تیم ملی و بوندسلیگا انتخاب می کنم.

یک انتخاب دیگر در خط دفاع، این خط را تکمیل می کند.

سخت ترین پستی که می خواستیم انتخاب کنیم، همین پست مدافع چپ بود. بازیکنان چپ پا کم هستند ولی چند گزینه به شخصه روی آنها مطالعه کردم. آقای میناوند بود که خدا رحمتش کند، در اروپا بازی کرد و در تیم ملی نیز حضور داشت. آقای مجتبی محرمی و حتی احسان حاج صفی نیز بودند اما مدافعی که به تیم منتخب ما راه پیدا کرد، آندرانیک اسکندریان بود.

به نوعی توازن قرمز و آبی در تیم حفظ شده است.

البته به این فکر نکرده ام ولی مثل اینکه استقلالی ها بیشتر شده اند. به این موضوع فکر نکرده بودم اما شما دنبال چیزی هستید که به چالش بکشید (با خنده). اما خوب سعی کرده ایم کسانی را انتخاب کنیم که بهترین باشند.

ترکیب ما 2-4-4 لوزی است اما انتخاب شماست اگر می خواهید سیستم را عوض کنید.

نه با همین ترکیب جلو می رویم.

پس یک خط جلوتر برویم. هافبک دفاعی تیم منتخب چه کسی است؟

در این پست بازیکنان بزرگی داشته ایم و انتخاب سخت است. دو نفری که مد نظر من برای این پست بودند، آقای نکونام و کریم باقری بودند که من فکر می کنم آقای باقری با توجه به سبقه حضورشان و گل هایی که زدند، ایشان را انتخاب می کنم.

انتخاب بعدی هافبک راست است.

انتخاب خیلی سخت است. یک سری بازیکنان بودند که نمی توان آنها را در تیم منتخب جای نداد. در این پست من علی کریمی را انتخاب می کنم.

پست بعدی هافبک چپ است.

سمت چپ گفتم انتخاب کردن سخت است و نیاز داشت که با پدر مشورت کنم اما رسیدیم به گلزن تیم ملی در جام جهانی 1978 که به مرحوم ایرج دانایی فر رسیدیم. ایشان انتخاب من است.

به هافبک هجومی رسیدیم.

در این پست من آقای علی پروین را انتخاب کردم. می شد آقای علی جباری، خداداد عزیزی و ... حضور یابند اما علی پروین را برای این پست انتخاب کردم.

به سراغ خط حمله برویم.

در پست مهاجم یکی انتخابش راحت است. کسی نمی تواند توانایی های آقای علی دایی را به عنوان بهترین مهاجم ایران و بهترین گلزن جهان زیر سوال ببرد. ایشان بی برو برگرد به عنوان بهترین مهاجم تاریخ ایران در تیم منتخب قرار می گیرند.

و زوج علی دایی؟

باز هم انتخاب سخت بود چرا که مهاجمان خوب زیادی طی این سال ها داشته ایم. به عنوان زوج علی دایی، من حسن روشن را انتخاب می کنم. ایشان هم سرعتی بوده و هم دو پا بازی می کردند. من ایشان را انتخاب می کنم.

سه نفر برتر این تیم 11 نفره کدامند؟

علی دایی انتخاب اول که شکی در موردش نیست، بازیکن دوم علی کریمی و بازیکن سوم آقای مهدی مهدوی کیا.

دو مربی می خواهیم که این تیم را هدایت کنند. یک مربی داخلی و یک مربی خارجی که سابقه کار در ایران داشته باشد.

بهترین مربی قرن ایران فکر می کنم آقای حشمت مهاجرانی است. ایشان خدمات ارزنده ای به فوتبال مان داده و جزو مربیان بزرگ بوده اند. برای مربی خارجی هم آقای برانکو ایوانکوویچ را انتخاب می کنم. برانکو هم در زمان حضورش به عنوان دستیار بلاژوویچ، قطعا کمک بزرگی به تیم ملی کرد. در زمان حضورش در تیم ملی به عنوان سرمربی نیز خوب کار کرد. اوج هنرش و اینکه چیزی به فوتبال ما اضافه کنند، در پرسپولیس بود و نشان داد موفقیت هایش اتفاقی نبوده اند.

از نظر اخلاقی فکر کنم خوب بودند؟ با داور خیلی صحبت نمی کردند.

بله همینطور است. نمی گویم اصلا عصبانی نمی شد اما خیلی کم و به داور کمک می کرد. بیشتر کار خودش را انجام می داد و در کار داور دخالت نمی کرد.

به انتخاب تخصصی شما رسیدیم. بهترین داور قرن.

می خواهید ما را به کشتن دهید! همه داوران مان برای فوتبال زحمت می کشند. داوران ما واقعا مظلومند و فقط یک عشق باعث می شود که کسی در این عرصه با تمام فشارها و مشکلات پا بگذارد. ما دنبال این هستیم که VAR را وارد کشور کنیم، در حالی که توانایی خرید 5 هدست را نداریم. همین جا بگویم که تمامی بازی های لیگ برتر بدون هدست برگزار می شود. رقم دریافتی داوران ما بسیار ناچیز است. کسی از ما می پرسد چقدر می گیرید، خجالت می کشیم اگر این رقم را بگوییم. خیلی ها می گویند چرا با این رقم کار می کنید. کار ما عشق است و این را دوست داریم. خیلی ها از ما پرسیده اند اگر به عقب برگردید، باز هم این را انتخاب می کنید که جوابم مثبت بوده است.

داوران بزرگی از ابتدای فوتبال ایران تاکنون داشته ایم. آقایان نامدار، نصیری و ... نسل جدیدتر که حضور داشته اند اما به نظرم اگر قرار است یک داور برای تیم منتخب انتخاب شود، با توجه به افتخارات، به نظرم آقای فغانی شایسته حضور در تیم منتخب باشند. فکر نمی کنم افتخاراتی که ایشان کسب کرده، داوری در کشورمان کسب کرده باشد. حضورش در جام های جهانی و المپیک و... واقعا به جامعه داوری ایران کمک کرده اند.

شاید قضاوت بی هدست کار سختی نباشد اما همین که داور 40-50 متر سمت کمکش بدود، تماشاگران و کادرهای فنی می توانند حاشیه درست کنند.

دقیقا همین است. ما خودمان از حضور VAR استقبال می کنیم زیرا اشتباه اصلاح می شود و فشار از جامعه داوری برداشته می شود ولی باید زیرساخت هایش فراهم شوند. فکر نمی کنم باشگاه هایمان توانایی این را داشته باشند که VAR را وارد کنند. ما خوشحال می شویم بیاید تا اشتباهات کمتر شوند.

در فوتبال اروپا هم می بینید حتی با اینکه خود داور کنار زمین رفته و صحنه را می بیند، باز هم اشتباه به وجود می آید. این اشتباهات تا زمانی که کار انسانی است، به وجود می آیند اما خوب اشتباهات را کم می کند.

برترین تیم قرن از نظر شما؟

اگر اجازه دهید، تیم ملی 98 را انتخاب کنم چون واقعا آن را درک کردم. مردم در آن سال با آن تیم زندگی کردند. آن روز بازی با استرالیا کل ملت ایران با دل هایشان از ایران خواستند به ایران کمک کند و دیدید که کل ملت ایران با حضور در جام جهانی شادی کردند و دیدید که در جام جهانی نیز خوب کار کرد.

برترین ورزشکاران قرن چه کسانی هستند؟ از تمامی رشته ها می توانید انتخاب کنید.

برای انتخاب ورزشکاران قرن باید سراغ دوستانی برویم که برای کشورمان افتخارآفرینی کرده اند و پرچم ایران را در دنیا به اهتزاز درآورده اند. فکر می کنم اول باید به سراغ کشتی برویم. فکر می کنم پرافتخارترین کشتی گیر ایران آقای عبدالله موحد باشند. من ایشان را انتخاب می کنم. نفر دوم امامعلی حبیبی است. نفر سوم نیز حمید سوریان است.

خیلی ممنون که در این برنامه حضور یافتید. صحبت پایانی با مخاطبین با شما.

از شما متشکرم. خیلی خوشحالم در خدمتتان بودیم. امیدوارم از این برنامه خوشتان آمده باشد. ما داوران به شما هواداران قول می دهیم که تمام تلاشمان را می کنیم تا در قضاوت هایمان کم اشتباه باشیم. برای همه هموطنانم آرزوی سلامتی دارم. ان شاءالله شر کرونا زودتر کنده شود و دوباره در کنار شما در استادیوم ها از این فوتبال لذت ببریم.

جناب آقای خورشیدی ممنون از شما. از مخاطبین هم تشکر می کنم که همراه ما بودند. خدانگهدار.

فرم نظرخواهی تکمیل شده اشکان خورشیدی

اخبار داغ 

تجاوز به لیلا 12 ساله در خانه پدری اش / در تهران رخ داد برترین های قرن با سعید مراغه چیان: حجازی می گفت اگر جرات رشیدی را داشتم، در دنیا بهترین بودم! ورود فردوسی پور به یارکشی های انتخاباتی؛ وزارت ورزش برای عادل! ایرانِ جهانی، قسمت چهارم | یک استارت ضعیف همه را نگران کرد پسر دیکتاتور در سری آ؛ ساعدی قذافی، روزی روزگاری در ایتالیا آنتونیو کونته از اینتر جدا شد

منبع: طرفداری

کلیدواژه: انتخاب می کنم ایشان را انتخاب برترین های قرن اشکان خورشیدی تیم منتخب فکر می کنم داشته ایم سید جلال خیلی سخت علی دایی بوده اند تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۸۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها

در روزهای گذشته انتشار سکانسی از سریال افعی تهران که در آن برخورد زننده‌ پیمان معادی با معلم دوران مدرسه‌اش را به تصویر کشیده بود با موجی از واکنش‌های متفاوت در جامعه فرهنگیان روبه رو شده است. برخی این سریال را توهین به معلمان تلقی کرده و به تندی از آن انتقاد کردند و بعضی دیگر بر آثار زیان‌بار تنبیه بدنی در مدارس تاکید و فرهنگیان را به انتقاد پذیری فراخواندند. در این میان اما واقعیت‌ها نشان می‌دهد که می‌توانیم شاهد نوعی تغییر در روش‌های تنبیه دانش آموزان در چهل سال گذشته باشیم:

دهه شصت: برای همه ما این دهه پیوندی استوار با پدیده تنبیه داشت. معلمان به عنوان سوژه‌های قدرت‌مند تغییر که توانسته بودند با بسیج دانش آموزان انقلاب ۵۷ را رقم بزنند اکنون از مرجعیت و احترام فراوانی در جامعه برخوردار بودند. فرهنگ پدرسالاری موجود هم هنوز به‌واسطه فردیت های دانش آموزان با چالش جدی روبرو نشده بود، لذا معلمان می کوشیدند تا در نقش یک هدایت‌گر دلسوز مسیر آینده را به دانش آموزان نشان دهند. کلاس‌ها اگرچه پرجمعیت بود ولی انگیزه‌های درسی هم فراوان بود. تنبیه جزء ضروریات مدارس تلقی می‌شد آن‌چنان که حجم و شدت آن کمتر با اعتراض دانش آموزان مواجه می‌شد. معلمان دانش آموزان را هم‌چون فرزندان خود می‌دیدند و چه بسا از سر دلسوزی شلاق را بر دست های آن‌ها می‌نواختند.

دهه نود: این دهه اما متفاوت از گذشته است. مرجعیت معلمان به دلیل تنگناهای معیشتی و تکثر منابع معرفتی دچار چالش‌های جدی شده است. امید به آینده رنگ باخته و مدیریت کلاس های پرازدحام و سرشار از دانش آموزان کم انگیزه به بحرانی جدی انجامیده است. همین امر موجب شده که زمام کلاس در برخی اوقات از دستان معلمان خارج و بازگرداندن آن به نظم اولیه مستلزم تنبیه برخی خاطیان باشد. دانش آموزانی که اکنون با بحران‌های متعدد جنسی، هویتی، و اعتماد در زندگی خود مواجه‌اند و در عوض می‌کوشند تا محیط مدرسه را به فرصتی برای کشتن زمان و خوش‌باشی تبدیل کنند. ورود به عصر فرزند سالاری هم موجب ظهور فردیت‌ها و به چالش کشیده شدن اقتدار معلمان در کلاس‌ها شده است. دانش آموزانی که اکنون برای معلمان غوطه‌ور در انبوه مشکلات روزمره، دیگر نه به عنوان فرزند بلکه به مثابه مزاحمی سمج تلقی می‌شوند.

نکته پایانی: برخی جامعه شناسان از دانش آموزان امروز با عنوان نسل آبی یاد کرده اند که می تواند ترجمان اندوه و سرگشتگی این نوجوانان در کشاکش تحولات امروز ایران باشد. نسلی بی پناه، دیجیتالی شده، بدون فرصت کودکی کردن، درگیر با بحران اعتماد به مراجع ارزشی، بدون آینده ای روشن و کلافه از امر ونهی های روزمره! روشن است که معلمی کردن برای این نسل بیش از همه مستلزم شناخت عمیق از زمانه ای است که در آن به سر می‌بریم. آموزش و پرورش اما با گرفتار آمدن در تامین نیازهای اولیه ای مانند کمبود کلاس و معلم، مدارس را به محیطی فرسایشی برای معلمان و دانش آموزان تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید:

چرا در شرایط جنگی گشت ارشاد بازگشت؟ پیام های حضور دوباره حجت الاسلام صدیقی در نماز جمعه! مردم هیچ کشوری مثل مردم ایران نیستند معنای برداشت از حساب بانکی به دلیل بی‌حجابی روایت زدگی برای توجیه شکست ها

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902746

دیگر خبرها

  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • ۷۰ درصد ظرفیت شهرک صنعتی شورمست غیرفعال است
  • برترین گل‌های ال‌کلاسیکو با حضور ستارگان قدیمی (فیلم)
  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها
  • معرفی برترین‌های مسابقات آزاد دارت بانوان کارگر ایران
  • چرا انتشار اوراق رهنی مسکن در ایران گره گشا نبود؟
  • ستاره تیم ملی: نه قرمز و نه آبی، من طرفدار تراکتور هستم!
  • ستاره تیم ملی: نه قرمز و نه آبی، من طرفدار تراکتورسازی هستم
  • فریم به فریم با درگیری فیزیکی کاپیتان پرسپولیس و ستاره سپاهان (عکس)